Buitenlandse talen
Cursussen • workshops • lezingen • Excursies

Buitenlandse talen

“Praat je met een mens in een taal die hij verstaat, dan gaat het in zijn hoofd. Praat je zijn eigen taal, gaat het in zijn hart” (Nelson Mandela, 2013). De buitenlandse taalcursussen van de volksuniversiteit bieden je de mogelijkheid om je een vreemde taal eigen te maken. Via de knop categorie kun je een specifieke taal filteren.

Een buitenlandse taal leren
Leer een andere taal en verbreedt je horizon. Makkelijk als je kunt meepraten in een wereld die steeds kleiner wordt. Volksuniversiteit Breda biedt 16 buitenlandse taalcursussen aan voor volwassenen. De lessen worden klassikaal gegeven door onze bevlogen en ervaren docenten. Tijdens de lessen is volop ruimte om met onze ervaren en enthousiaste docenten in gesprek te gaan. Het moet tenslotte ook leuk zijn om een taal te leren, dicht bij huis voor een betaalbare prijs.

Er zijn cursussen Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Grieks en Frans op verschillende niveaus. Maar ook voor minder bekende talen kun je bij ons terecht zoals: Japans en Chinees.

Je leert de 4 vaardigheden: spreken, luisteren, schrijven en lezen. In de conversatiecursussen onderhoud je de taal en staat het spreken, zoals het vergroten van de woordenschat, centraal. 

Inschrijven betalen en cursusmateriaal
Onze taalcursussen worden eenmaal per week gegeven, op verschillende dagen en uren.  Op deze website vind je het volledige talenaanbod, de startdata en -tijden, locaties en prijzen. Inschrijven en betalen kan online via deze website. Klik hier voor meer informatie over inschrijven en betalen. 

Cursusmateriaal en studiebelasting
Cursusmateriaal, zoals boeken, is niet inbegrepen in het cursusgeld. Mocht de docent met een syllabus werken dat betaal je die rechtstreeks aan de docent, waarbij ook het copyright ligt.
Ons gratis digitale leerplatform Mijn Volksuniversiteit ondersteunt de lessen bij je thuis. Je ontvangt hierover informatie van je docent tijdens de eerste les. 
De studiebelasting is, naast het volgen van de lessen, ongeveer 3 uur huiswerk per week.

Certificaat van deelname 
Wanneer je 80 % van de lessen van een cursus hebt gevolgd, ontvang je een certificaat van deelname. Dit is geen officieel diploma.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven je graag alle informatie. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar breda@volksuniveristeit.nl of bel 076 5217233.
Heb je een klacht? test Voor meer info klik hier.