Buitenlandse talen
Cursussen • workshops • lezingen • Excursies

Buitenlandse talen

“Praat je met een mens in een taal die hij verstaat, dan gaat het in zijn hoofd. Praat je zijn eigen taal, gaat het in zijn hart” (Nelson Mandela, 2013). Via de knop categorie kun je een specifieke taal filteren.

Een buitenlandse taal leren
Voor 16 buitenlandse talen kun je bij ons terecht. De lessen worden klassikaal gegeven. Tijdens de lessen is volop ruimte om met onze ervaren en enthousiaste docenten in gesprek te gaan. Het moet tenslotte ook leuk zijn om een taal te leren. Onder categorie vind je ons aanbod en de verschillende niveaus die refereren aan het Europees referentiekader. 
Je leert de 5 vaardigheden: spreken, luisteren, schrijven, lezen en gesprekken voeren. In de conversatiecursussen onderhoud je de taal en staat het spreken en vergroten van je woordenschat centraal. Als je een absolute beginner bent, is de keus eenvoudig. Dan begin je met een beginners 1 cursus. Als je al enige kennis van een taal hebt, voer je een intake gesprek met de docent. Neem daarvoor contact op met de volksuniversiteit via een mail. Je kunt ook een toets doen of bestaande certificaten overleggen.

Inschrijven en betalen
Onze taalcursussen worden eenmaal per week gegeven, op verschillende dagen en uren.  De duur van één les is anderhalf uur.  Een cursus bestaat uit twee modules van elk 12 lessen. Op deze website vind je het volledige talenaanbod, de startdata en -tijden, locaties en prijzen. Inschrijven en betalen kan online via deze website. Klik hier voor meer informatie over inschrijven en betalen. 

Cursusmateriaal en studiebelasting
Cursusmateriaal, zoals boeken, is niet inbegrepen in het cursusgeld. Mocht de docent met een syllabus werken, dan betaal je die rechtstreeks aan de docent. De docent heeft ook het copyright.
De studiebelasting varieert, naast het volgen van de lessen, ongeveer van 2 tot 3 uur huiswerk per week.

Certificaat van deelname 
Wanneer je 80 % van de lessen van een cursus hebt gevolgd, ontvang je een certificaat van deelname. Dit is geen officieel diploma!

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven je graag alle informatie. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar breda@volksuniveristeit.nl of bel 076 5217233.
Heb je een klacht?  Voor meer info klik hier.