Voedsel conserveren kun je leren....!

Voedsel conserveren kun je leren....!

Workshop

1 workshop van 3 uur

Voedsel conserveren kun je leren....!

Wil je leren hoe je de overvloed van het seizoen kunt vasthouden en dus kunt genieten van smaakvolle, zelfgemaakte lekkernijen het hele jaar door? Doe dan mee aan de workshop (kennismaking en proeverij) van het conserveren (inmaken) van voedsel op diverse en heerlijke manieren:

Drogen, fermenteren, wecken en inleggen op olie en azijn!

Tijdens deze kennismaking ontdek je de beginselen van:

  • Drogen: Leer hoe je fruit, groenten en kruiden kunt drogen om hun houdbaarheid te verlengen en intense smaken te behouden.
  • Fermenteren: Ontdek de kunst van het fermenteren van groenten en andere lekkernijen die niet alleen gezond zijn maar ook barsten van smaak. Je leert vooral de snelle methode.
  • Inleggen in Olie en Azijn: Verrijk je culinaire vaardigheden door te leren hoe je groenten, kruiden en zelfs fruit kunt conserveren in heerlijke olie en azijn, waardoor unieke smaakprofielen ontstaan.
  • Wecken net zoals vroeger kun je je groenten en fruit ook langer houdbaar maken door ze te pasteuriseren (onder 100 gr) en steriliseren (boven 100 gr) in een weckketel.

Voor wie is deze kennismaking/proeverij geschikt?

  • Voedselliefhebbers die willen leren conserveren.
  • Mensen met oogst uit een voedselbos of moestuin
  • Iedereen die streeft naar duurzaamheid door voedselverspilling te verminderen.
  • Kookliefhebbers die hun culinaire repertoire willen uitbreiden.

Zorg dat je erbij bent en ontdek hoe je je eigen voorraadkast vult met smakelijke en gezonde lekkernijen.
We kunnen slechts 1 of 2 technieken echt zelf in praktijk brengen vanwege de tijdsduur van de workshop. Maar met de kennis die je opdoet kun je al snel thuis zelf aan de slag.

De workshop vindt buiten plaats onder een afdek, trek daarom warme kleding en schoeisel aan.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK