Algemene kunstgeschiedenis: deel 2

Algemene kunstgeschiedenis: deel 2

Cursus

6 lessen van 2 uur

Algemene kunstgeschiedenis: deel 2

Ontdek de verrassende anekdotes achter de kunst

Tijdens deze bijeenkomsten krijg je een grondige introductie van alle grote kunststromingen met vooraanstaande vertegenwoordigers van de kunst tussen Verlichting en 1919. De docent laat je op een informatief toegankelijke en interactieve wijze kennis maken met de belangrijke en invloedrijke stijlperioden en hun wezenlijke kenmerken. 

De kunstwerken worden ook vanuit de kunstbeschouwing behandeld door middel van representatief beeldmateriaal. Hiermee wordt zowel inzicht gegeven met betrekking tot inhoudelijkheid, gehanteerde technieken, compositie en kleurentheorie. 

Deze cursus is opgezet als een introductie in de veelzeggende wereld van de kunst. Ook al verwijzen alle kunstwerken naar hun eigen tijd, vele (bekende) werken zijn tot tijdloze iconen uitgegroeid, omdat ze de kijker van nu nog steeds in zijn ziel weten te raken. Het is een ontdekkingsreis naar de wereld achter het beeld. Deze cursus is een goede inleiding voor andere cursussen en lezingen. In zes colleges passeren de belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken de revue. Met deze bagage kun je kunstwerken en de stijlperiodes herkennen en worden jouw museumbezoeken en stedentrips nog boeiender.


Blok 2:

In deze tweede serie van zes lezingen, Kunst tussen verlichting en 1919, komen de volgende stromingen aan bod:

  1:   Romantiek en Realisme

  2:   Impressionisme en Postimpressionnisme

  3:   Symbolisme, Secession en Les Vingt

  4:   Kubisme en Expressionisme

  5:   Futurisme, Pittura metafysica, Dada en Surrealisme

  6:   Suprematisme en de De Stijl

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK