Weven van wandkleed tot kunstobject á la Hicks

Weven van wandkleed tot kunstobject á la Hicks

Workshop

1 workshop van 6 uur

€ 93,00

Workshop

Weven van wandkleed tot kunstobject á la Hicks

In deze workshop leer je weven op een weefraam. Met kleur en textuur maak je een werk van draden, vezels en stof. Ook materialen uit de natuur of je omgeving kun je meeweven; denk aan houtjes, bladeren, schelpen, of bijvoorbeeld plastic of metaal.

De grote inspiratiebron voor deze workshop is Sheila Hicks. Zij nam haar weefraam mee op al haar reizen. Zij is een virtuoos gebruikster van draad, vezels en kleuren, die zij gebruikt zoals een schilder zijn pigmenten gebruikt. En is de belangrijkste voorvechter om textielkunst als volwaardige kunstvorm te zien. Deze workshop starten we met een korte introductie over deze bijzondere kunstenaar.

 

In de workshop leer je verschillende weeftechnieken, afhechten en presenteren. Kijken we naar verschillende manieren van weven door kunstenaars, kijken we naar de compositie in textiel, leer je hoe je jouw inspiratiebron kan vertalen naar een weefsel, leer je feedback geven op je werk en gaan we aan de slag met kleur, textuur, vormen en draden.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil leren weven op een weefraam. Voor zowel beginners als meer ervaren wevers die zich verder willen verdiepen in nieuwe technieken. 

Op de dag zelf kun je een basispakket aanschaffen van € 15,- dat je nodig hebt om te kunnen weven. Zelf kun je oude lakens, t-shirts etc. meenemen om te verknippen. En misschien heb je nog garens of ander materiaal waarmee je wilt weven. Neem ook een grote wolnaald, kopspelden en een schaartje mee.

 

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK