Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling in Den Bosch

Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling in Den Bosch

Wandeling

1 wandeling van 2 uur

€ 32,00
Kies startdatum

Wandeling

Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling in Den Bosch

Wildplukken is weer hot, jouw aanvulling op het eten zelf sprokkelen in de natuur. Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons voedsel vooral uit de supermarkt, terwijl het als het ware voor het oprapen ligt, ook in de binnenstad.

Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze planten en kruiden vinden, waar moet je op letten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?  Welke planten zijn voedzaam en geneeskrachtig, wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver? Welke boombladeren zijn eetbaar en heb je wel eens van dennennaaldenthee gehoord?

Tijdens de 2 uur durende wandeling langs “het Water en Vuur” terrein, Citadel, Pelssingel, Prins Hendrikpark en via de bastions St. Antoinie/Baselaar  naar de Jeroen Boschtuin met zijn mooie fresco, wordt hier extra aandacht aan besteed. Jules Faber, natuurgids en kruidendeskundige neemt je graag mee om jou kennis te laten maken met de wilde, eetbare natuur.

De deelnemers krijgen vooraf een cracker met eetbare bloemen en planten en na afloop van de wandeling,  een A4 met recepten en info over kruiden.  

  • Dag 1 : zondag 12 mei van 10:30

De wandeling begint om 14.00 uur bij de Wilhelminabrug aan de St. Janssingel/Visstraat (verzamelpunt: tegenover de voormalige ABN/AMRObank). Het vertrekpunt is dicht bij de draak en het station gelegen, waar u in de buurt kunt parkeren. Extra kosten € 3,- voor een heerlijke cracker met eetbare bloemen en planten en een A4 met recepten, contant/gepast te betalen aan de docent.

Buitenlocatie

,

thumb

J.L. (Jules) Faber
"Ik etaleer met veel plezier mijn kennis en kunde aan de cursisten "

BEKIJK MIJN PAGINA >

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK