De cursus Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling in Den Bosch zit inmiddels vol!
Wil je toch deelnemen of andere opties bespreken? Geef ons dan je gegevens door voor de wachtlijst.
€ 34,00
Wildplukken is weer hot, jouw aanvulling op het eten zelf sprokkelen in de natuur. Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons voedsel vooral uit de supermarkt, terwijl het als het ware voor het oprapen ligt, ook in de binnenstad.
Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze planten en kruiden vinden, waar moet je op letten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Welke planten zijn voedzaam en geneeskrachtig, wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver? Welke boombladeren zijn eetbaar en heb je wel eens van dennennaaldenthee gehoord?
Tijdens de 2 uur durende wandeling langs “het Water en Vuur” terrein, Citadel, Pelssingel, Prins Hendrikpark en via de bastions St. Antoinie/Baselaar naar de Jeroen Boschtuin met zijn mooie fresco, wordt hier extra aandacht aan besteed. Jules Faber, natuurgids en kruidendeskundige neemt je graag mee om jou kennis te laten maken met de wilde, eetbare natuur.
De deelnemers krijgen vooraf een cracker met eetbare bloemen en planten en na afloop van de wandeling, een A4 met recepten en info over kruiden.