Wandeling moderne architectuur in Breda

1 wandeling van 2 uur

Wandeling

Wandeling moderne architectuur in Breda

Dat Breda een gezellige historische binnenstad heeft, zal bij iedereen bekend zijn. Maar wist je dat in Breda ook prachtige moderne architectuur te vinden is? Sterker nog: het stationsgebouw is uitgeroepen tot beste gebouw van 2017!

We beginnen onze wandeling dan ook met dit mooie  stationsgebouw van Koen van Velsen, opgeleverd in 2016. Naast reizigersterminal, bevat dit station ook woningen, winkels en kantoorruimte, waardoor het bijdraagt aan de stedelijke vernieuwing van het gebied.

Daarna gaan we via het voormalige brouwerijterrein van de 3 Hoefijzers. Hier zien we de voormalige brouwerij in Art Deco/Haagse School stijl en spreken we over de nieuwe woonwijk die hier verschijnt, vernoemd naar de voormalige brouwerij.

Vervolgens gaan we richting het Chassé Park. Op een voormalig kazerneterrein is hier een opvallende woonwijk verschenen volgens de visie van o.a. Rem Koolhaas. Ook vinden we hier gebouwen van o.a. Herman Hertzberger en Erick van Egeraat. Kortom: bijzondere moderne architectuur met veel aandacht voor wonen en leefbaarheid zonder de historische binnenstad aan te tasten: dat is Breda.

• Dag 1 : zondag 30 oktober van 11:00

Voor de start van de wandeling verzamelen we in het station van Breda aan de stadszijde(Stationsplein/Willemsstraat).

Buitenlocatie

,