Vilten, wol+water+zeep

Vilten, wol+water+zeep

Cursus

4 lessen van 3 uur

€ 189,00
Kies startdatum

Cursus

Vilten, wol+water+zeep

Tijdens deze cursus Vilten, wol + water + zeep leer je over één van de oudste textiele technieken die er zijn. Het vilten of te wel het natvilten is een oud ambacht waarbij wol door zeep, warmte en wrijving door de handen gaat vervilten. De schubben van de wol haken bij dit proces in elkaar. De wol krimpt en er ontstaat een stevige lap vilt.

Je gaat zelf vilt maken van wol, water en zeep. Natvilten is een prachtige techniek waarbinnen je ontzettend veel mogelijkheden hebt. Je leert de verschillende vilttechnieken en we gaan zowel 2D als 3D werken. Ook gaan we naast het gebruik van wol, experimenteren met andere materialen in het vilt, zoals zijde en polyester. Tijdens de lessen is vooral ruimte om eigen ideeën uit te proberen. De cursus is geschikt voor alle niveaus, of je nu beginner bent of al eerder gewerkt hebt met de techniek van natvilten.

Wat ga je maken?
Schilderen met wol. In de eerste cursusavond ga je ‘schilderen met wol’ en maak je je eigen wool painting, waarbij je zelf de kleuren en stijl kiest. Abstract of figuratief, een bloemenzee, lieve uiltjes of een lijnenspel? Je gaat aan de slag om je ideeën te verbeelden.

Sieraad maken. Of het nu een tulp of roosbroche wordt of een armband met grassprietjes laat het aan je fantasie over! Ik zorg voor enkele voorbeelden. In ieder geval gaan we nu 3D werken.

Sjaal maken. Op dun uitgelegd Merino wol en daartussen draadjes of fijngeknipte restjes stof, ontwerpen we een design dat we gaan vilten.

Koraal of stenen vilten. We gaan op de laatste avond een wandkleedje vilten met daarin of keien of knikkers gevilt voor een verbazend 3D effect.

Donderdag 01/02/2024 - 19:00 uur.
Donderdag 08/02/2024 - 19:00 uur.
Donderdag 15/02/2024 - Carnavalsvakantie
Donderdag 22/02/2024 - 19:00 uur.
Donderdag 29/02/2024 - 19:00 uur.

Zelf meenemen: een schort, 2 oude handdoekken, rol noppenfolie(min. 60 x 200 cm), schaar en een plastic tas.

De benodigde wol is bij de docent te koop voor gemiddeld € 15,- per les.

Huis van de Heuvel (De Vlieren)
Mgr. Nolensplein 1
4812 JC, Breda

thumb

Dr. J.H.J. (Judy) Hooymeyer
''Het lesgeven is het samenkomen met de ander(en) in gedachten, creëren, bedenken en reflecteren.''

BEKIJK MIJN PAGINA >

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK