Vervolgcursus Voedsel conserveren kun je leren...!

Vervolgcursus Voedsel conserveren kun je leren...!

Workshop

€ 39,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Workshop

Vervolgcursus Voedsel conserveren kun je leren...!

Wil je nog meer leren hoe je de overvloed van het seizoen kunt vasthouden en dus kunt genieten van smaakvolle, zelfgemaakte lekkernijen het hele jaar door? Doe dan mee aan de vervolg workshop  van het conserveren (inmaken) van voedsel op diverse en heerlijke manieren:

Drogen, fermenteren, wecken en inleggen op olie en azijn!

Tijdens dit vervolg kan het gaan over:

  • Drogen: Leer hoe je fruit, groenten en kruiden kunt drogen om hun houdbaarheid te verlengen en intense smaken te behouden.
  • Fermenteren: Ontdek de kunst van het fermenteren van groenten en andere lekkernijen die niet alleen gezond zijn maar ook barsten van smaak. 
  • Inleggen in Olie en Azijn: Verrijk je culinaire vaardigheden door te leren hoe je groenten, kruiden en zelfs fruit kunt conserveren in heerlijke olie en azijn, waardoor unieke smaakprofielen ontstaan.
  • Wecken net zoals vroeger kun je je groenten en fruit ook langer houdbaar maken door ze te pasteuriseren (onder 100 gr) en steriliseren (boven 100 gr) in een weckketel.

De inhoud wordt mede met de cursisten bepaald.

Voor wie is dit vervolg geschikt?

  • deelnemers die de basisworkshop gevolgd hebben.
  • deelnemers die op een andere manier ervaring opgedaan hebben

Let op! Deze workshop is niet geschikt voor mensen zonder ervaring, we gaan in deze workshop onze kennis uitbreiden/ verdiepen.


De workshop vindt plaats binnen bij boerderij Wolfslaar, voormalig kinderboerderij Wolfslaar. 


DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK