Sicilië: de vele geheimen van dit kleurrijke eiland

Sicilië: de vele geheimen van dit kleurrijke eiland

Cursus

3 lessen van 2 uur

€ 98,00
Kies startdatum

Cursus

Sicilië: de vele geheimen van dit kleurrijke eiland

In drie bijeenkomsten behandelen we diverse volkeren die in de loop der eeuwen hun stempel op Sicilië hebben gedrukt en waarvan de sporen tot op heden zichtbaar zijn. Een smeltkroes van invloeden van onder meer Feniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Saracenen, Normandiërs, Hohenstaufen en Spanjaarden. 
Aan de hand van talloze afbeeldingen krijg je in deze introductiecursus een beeld van de architectuur (van Griekse tempel tot barokke kerk) en de beeldende kunsten. Mythologische verhalen onthullen avonturen van goden en godinnen uit de Oudheid. Historische figuren komen tot leven, maar ook zeden en gewoonten krijgen de nodige aandacht. Een boeiende reis van 2500 jaar cultuur die je zal verwonderen en inspireren!

Woensdag 17/01/2024 - 10:00 uur.
Woensdag 24/01/2024 - 10:00 uur.
Woensdag 31/01/2024 - 10:00 uur.

Dorpshuis 't Klooster
Jack van Gilsplein 1
4854 CB, Bavel

thumb

M.C.W. (Marc) Permeke
"Een verblijf van acht jaar in Italië heeft mijn passie voor de (kunst)geschiedenis en de cultuur van ‘La bella Italia’ doen ontstaan."

BEKIJK MIJN PAGINA >

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK