Reis door het heelal!

1 lezing van 3 uur

Reis door het heelal!

Tijdens deze lezing maak je samen met Theo van Es een denkbeeldige reis door het heelal en ontdek je wat we daar allemaal tegenkomen: planeten, sterren, melkwegstelsels, supernova's, kometen, zwarte gaten enzovoorts. Ook  stellen we onszelf de vraag: Is er leven buiten de aarde?

Na de pauze gaan we in op de belangrijkste vraag:  Waar  komt alles vandaan?  Wat was de oerknal, en welke bewijzen hebben we daarvoor?  In de lezing wordt vooral gebruik gemaakt van beelden en video's zodat deze ingewikkelde materie voor iedereen leuk en begrijpelijk is.

• Dag 1 : zaterdag 18 maart van 10:00

Dorpshuis 't Klooster
Jack van Gilsplein 1
4854 CB, Bavel

T.P.M. (Theo) van Es
''Als de deelnemers na zo’n lezing thuiskomen, op de bank ploffen… en zeggen: “ik heb een leuke dag gehad”… Dan ben ik tevreden. ''

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en beter aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN