Nederlanders in het hoge noorden

Nederlanders in het hoge noorden

Lezing

1 lezing van 2 uur

€ 24,00
Kies startdatum

Lezing

Nederlanders in het hoge noorden

Tijdens deze lezing duiken we in de Nederlandse geschiedenis van het noordpoolgebied, en maken we kennis met bekende en minder bekende poolreizigers, zoals Willem Barents en Sjef van Dongen.

De vele Nederlandse namen in Spitsbergen, zoals Fuglehuken en Liefdefjorden, herinneren ons daar ook nu nog aan. Nederland is nog steeds betrokken bij het poolgebied, maar tegenwoordig voornamelijk door poolonderzoek.

 In de zomer van 2022 was er een grote Nederlandse wetenschappelijke poolexpeditie gepland, de SEES-expeditie, (Scientific Expedition Edgeøya Svalbard, www.sees.nl) waarbij poolonderzoekers met een onderzoeksschip naar Spitsbergen reisden om daar op het eiland Edgeøya onder andere klimaatonderzoek te doen. Vanuit eerste hand vertelt Jan over deze expeditie, waar hij zelf als expeditieleider aan deel heeft genomen, en over de gevolgen van de klimaatverandering in de Arktis.

 

  • Dag 1 : zaterdag 17 juni van 11:00

Dorpshuis 't Klooster
Jack van Gilsplein 1
4854 CB, Bavel

thumb

J.J.M. (Jan) Belgers
"Na 25 jaar, vind ik het nog steeds fantastisch om met geïnteresseerde mensen deze gebieden te kunnen bezoeken en mijn passie ervoor te delen."

BEKIJK MIJN PAGINA >

50 JAAR VOLKSUNIVERSITEIT BREDA

WIE JARIG IS TRAKTEERT Op 8 juni trakteren wij alle mensen uit Breda op een gratis lezing met koffie en gebak. En zoals een betrokken maatschappelijke instelling betaamt, heeft deze lezing een actueel onderwerp: SLAVERNIJ.

Stil verleden ›
50 JAAR VOLKSUNIVERSITEIT BREDA

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en beter aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN
DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK