Nederlanders in het hoge noorden

Nederlanders in het hoge noorden

Lezing

1 lezing van 2 uur

€ 24,00

Lezing

Nederlanders in het hoge noorden

Tijdens deze lezing duiken we in de Nederlandse geschiedenis van het noordpoolgebied, en maken we kennis met bekende en minder bekende poolreizigers, zoals Willem Barents en Sjef van Dongen.

De vele Nederlandse namen in Spitsbergen, zoals Fuglehuken en Liefdefjorden, herinneren ons daar ook nu nog aan. Nederland is nog steeds betrokken bij het poolgebied, maar tegenwoordig voornamelijk door poolonderzoek.

 In de zomer van 2022 was er een grote Nederlandse wetenschappelijke poolexpeditie gepland, de SEES-expeditie, (Scientific Expedition Edgeøya Svalbard, www.sees.nl) waarbij poolonderzoekers met een onderzoeksschip naar Spitsbergen reisden om daar op het eiland Edgeøya onder andere klimaatonderzoek te doen. Vanuit eerste hand vertelt Jan over deze expeditie, waar hij zelf als expeditieleider aan deel heeft genomen, en over de gevolgen van de klimaatverandering in de Arktis.

 

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK