Macramé, knoop er op los!

Macramé, knoop er op los!

Cursus

4 lessen van 2,5 uur

€ 149,00

Cursus

Macramé, knoop er op los!

Macramé is een zeer oude knoopkunst. Macramé werd al in de tijd van de Babyloniërs en Assyriërs als versiering van de kleding gebruikt. Deze versieringen werden veelal geknoopt van dezelfde draden als gebruikt waren voor de stof van het kledingstuk. In de 19e eeuw werd macramé in Nederland vooral gebruikt voor gordijntjes en franjeranden. In de jaren '70 werd het vooral gebruikt voor plantenhangers, riemen, armbanden en sjaals. 50 jaar geleden was dit één van de eerste cursussen van Volksuniversiteit Breda.  Nu is het weer heel erg hip om wandhangers en plantenhangers te knopen, vandaar deze GOUWE OUWE jubileumcursus.

Het ziet er ingewikkeld uit maar het knopen is niet moeilijk. Je kunt het makkelijk leren. Macramé bestaat uit enkele basisknopen en een groot aantal fantasieknopen.

Macramé is helemaal terug en super leuk om te doen! Deze creatieve knooptechniek leent zich uitstekend voor het maken van allerlei leuke objecten voor je interieur.

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK