Macramé, knoop er op los!

4 lessen van 2,5 uur

Macramé, knoop er op los!

Macramé is een zeer oude knoopkunst. Macramé werd al in de tijd van de Babyloniërs en Assyriërs als versiering van de kleding gebruikt. Deze versieringen werden veelal geknoopt van dezelfde draden als gebruikt waren voor de stof van het kledingstuk. In de 19e eeuw werd macramé in Nederland vooral gebruikt voor gordijntjes en franjeranden. In de jaren '70 werd het vooral gebruikt voor plantenhangers, riemen, armbanden en sjaals. 50 jaar geleden was dit één van de eerste cursussen van Volksuniversiteit Breda.  Nu is het weer heel erg hip om wandhangers en plantenhangers te knopen, vandaar deze GOUWE OUWE jubileumcursus.

Het ziet er ingewikkeld uit maar het knopen is niet moeilijk. Je kunt het makkelijk leren. Macramé bestaat uit enkele basisknopen en een groot aantal fantasieknopen.

Macramé is helemaal terug en super leuk om te doen! Deze creatieve knooptechniek leent zich uitstekend voor het maken van allerlei leuke objecten voor je interieur.

Woensdag 01/03/2023 - 19:30 uur.
Woensdag 08/03/2023 - 19:30 uur.
Woensdag 15/03/2023 - 19:30 uur.
Woensdag 22/03/2023 - 19:30 uur.

Materiaalkosten van € 15,- per avond te betalen aan de docent.

Zelf een schaar meenemen.

Huis van de Heuvel (De Vlieren)
Mgr. Nolensplein 1
4812 JC, Breda

Dr. J.H.J. (Judy) Hooymeyer

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en beter aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN