Inleiding op het openingsconcert 'Aristos Quartet' Kamermuziek Breda

Inleiding op het openingsconcert 'Aristos Quartet' Kamermuziek Breda

Lezing

1 lezing van 1,5 uur

€ 19,00

Lezing

Inleiding op het openingsconcert 'Aristos Quartet' Kamermuziek Breda

Intensief luisteren naar klassieke muziek en tegelijk lezen? De meesten van ons lukt het niet. Slechts een enkeling leest de programmatoelichting van tevoren thuis. Dus hoe goed die toelichting ook is, hij verdwijnt meestal ongelezen in de prullenmand.

Toch vinden veel concertgangers het fijn om iets van de achtergrond van de muziekstukken te weten te komen, iets van de componist en hoe het met hem ging toen hij dat stuk componeerde, wie zijn voorbeelden waren, en misschien wie zijn muze was. Dat soort voorkennis vergemakkelijkt het gerichter luisteren.

Op 5 oktober gaat muziekjournalist Thijs Bonger de concertbezoekers voorbereiden op het openingsconcert van Kamermuziek Breda op 6 oktober door het jonge Aristos Quartet. Hij doet dat met veel muziekvoorbeelden, levensverhalen, anekdotes en Powerpointbeelden. Het Aristos Quartet speelt dan een van de mooiste strijkkwartetten van Mozart, opgedragen aan zijn dierbare vriend Haydn. Het z.g. ‘Jagdquartett’. De nog zeer actieve Duitse klarinettist en componist Jörg Widmann liet zich door dit stuk inspireren en schreef zijn eigen ‘Jagdquartett’. Na de pauze spelen ze Schumanns lyrische 3e strijkkwartet, waarin zijn liefde voor zijn vrouw Clara doorklinkt.

Ook interessant voor wie niet naar het concert gaat maar liever luistert via Spotify of YouTube.

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK