Hannah Arendt en het burgerschap van nu

Hannah Arendt en het burgerschap van nu

Cursus

3 lessen van 1,5 uur

€ 57,00
Kies startdatum

Cursus

Hannah Arendt en het burgerschap van nu

Deze cursus is opgezet i.s.m. de Stichting de PostSchool en gericht op een specifieke doelgroep namelijk  mensen die het aanbod van reguliere colleges moeilijk of niet kunnen volgen al gevolg van een beperking, (chronische) ziekte, of leeftijd. De PostSchool biedt collegereeksen aan op het gebied van kunst, cultuur, religie, filosofie en geschiedenis in een interactieve vorm en in een kleine groep. Voor informatie over de PostSchool klik hier.

Hannah Arendt en het burgerschap van nu
In 3 bijeenkomsten spreken we over burgerschap. Wat is burgerschap? Hoe dacht filosoof Hannah Arendt (1906-1975) over burgerschap en samenleving? Wat is het verschil tussen een 'vrij mens' en een burger?

Vanuit deze vragen komen we op onderwerpen als identiteit, cultuur, waarden, normen, mensbeelden, politieke voorkeuren, vrijheid van meningsuiting en (de grenzen aan) tolerantie.

 

Woensdag 14/06/2023 - 14:00 uur.
Woensdag 21/06/2023 - 14:00 uur.
Woensdag 28/06/2023 - 14:00 uur.

Vredenbergh Surplus
Lovensdijkstraat 7
4818 AJ, Breda

thumb

(Rutger) Van Eijken

BEKIJK MIJN PAGINA >

50 JAAR VOLKSUNIVERSITEIT BREDA

WIE JARIG IS TRAKTEERT Op 8 juni trakteren wij alle mensen uit Breda op een gratis lezing met koffie en gebak. En zoals een betrokken maatschappelijke instelling betaamt, heeft deze lezing een actueel onderwerp: SLAVERNIJ.

Stil verleden ›
50 JAAR VOLKSUNIVERSITEIT BREDA

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en beter aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN
DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK