Griekenland - Het bekende onbekende land

Griekenland - Het bekende onbekende land

Cursus

4 lessen van 1,5 uur

€ 94,00

Cursus

Griekenland - Het bekende onbekende land

Griekenland is een van de meest populaire vakantielanden, maar de laatste jaren ook weleens (negatief) in het nieuws geweest. Wat is het eigenlijk voor een land en wat weten we van haar geschiedenis en cultuur? Waarom is zo'n klein land soms zo belangrijk?

Tijdens deze cursus gaan we in op de uniciteit van de Griekse taal en haar invloed op alle westerse talen, de geschiedenis van het land en haar invloed op de geschiedenis van Europa, op de rijke Griekse mythologie en haar diepe sporen in onze kunst en taal.

We maken ook kennis met de vele en springlevende tradities die het land kent, haar keuken en haar muziek. Verder bespreken we hoe Griekenland er tegenwoordig voorstaat.

De grote Engelse romantische dichter Percy Bysshe Shelley zei ooit “We are all Greeks. Our laws, our literature, our religion, our arts have their root in Greece” … wij gaan uitzoeken of dat klopt.

 NB. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om 'live' naar de cursus te komen, dan kun je de cursus ook online volgen. Stuur nadat je je hebt aangemeld via onze website een mailtje naar: breda@volksuniversiteit.nl 

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK