Graancirkels, mensenwerk of buitenaards

Graancirkels, mensenwerk of buitenaards

Lezing

1 lezing van 2 uur

€ 29,00
Kies startdatum

Lezing

Graancirkels, mensenwerk of buitenaards

Graancirkels vormen een wereldwijd fenomeen. Ze verschijnen uit het niets, als complexe figuren in het graan, soms wel honderden meters in omvang. 


Maar het woord graancirkel dekt niet altijd de lading, de formaties bestaan lang niet altijd uit cirkels. We komen allerlei geometrische vormen tegen en daarnaast ontstaan ze ook in gras, maïs, sneeuw en rijst. Graancirkels zijn niet alleen iets van deze tijd, de eerste melding in Nederland dateert al van 1590. Maar een ding hebben ze gemeen, ze zijn vaak mooi en bijzonder van vorm.


Maar wie of wat maakt deze graancirkels en hoe en waarom worden ze gemaakt? 


Op al deze vragen gaan we, tijdens de 2 uur durende lezing wat dieper in, uiteraard ondersteund met mooie en bijzondere digitale beelden. Daarnaast wordt er een aantal graanstengels getoond die uit diverse cirkelformaties afkomstig zijn.

  • Dag 1 : dinsdag 23 januari van 19:30

Graancirkels, mensenwerk of buitenaards

Huis van de Heuvel (De Vlieren)
Mgr. Nolensplein 1
4812 JC, Breda

thumb

J.L. (Jules) Faber
"Ik etaleer met veel plezier mijn kennis en kunde aan de cursisten "

BEKIJK MIJN PAGINA >

50 JAAR VOLKSUNIVERSITEIT BREDA

WIE JARIG IS TRAKTEERT Op 8 juni trakteren wij alle mensen uit Breda op een gratis lezing met koffie en gebak. En zoals een betrokken maatschappelijke instelling betaamt, heeft deze lezing een actueel onderwerp: SLAVERNIJ.

Stil verleden ›
50 JAAR VOLKSUNIVERSITEIT BREDA

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en beter aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN
DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK