Film LUKA met diner, voorfilm PRIMUS en lezing

Film LUKA met diner, voorfilm PRIMUS en lezing

Lezing

1 lezing van 4 uur

€ 49,00
Kies startdatum

Lezing

Film LUKA met diner, voorfilm PRIMUS en lezing

Op 14 september gaat de film LUKA van Jessica Woodworth in première. 

We beginnen weer met een heerlijk en gezellig 3 gangen diner, geïnspireerd op de film.

Luka, een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Zij hoop om als elite-sluipschutter te dienen, blijkt ijdel wanneer hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg en zich moet onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat.

Geïnspireerd op Dino Buzatti's geroemde boek "De woestijn van de Tartaren" schept Jessica Woodworth(Kadak, Altiplano) met LUKA een wereld in dreigende zwart-wit cinematografie op 16mm en onheilspellende sound design.

Voorafgaand aan LUKA zal de voorfilm PRIMUS(regie: Jonas Smulders) worden vertoond.
Elk individu verlangt naar liefde. Liefde voelen, ontvangen en geven is een essentieel onderdeel van een waardevol leven. Wat je verlangt van een ander, is vaker een weerspiegeling van jezelf. In een wasserette waar geen einde aan lijkt te komen, wachten Joep en Gonda op iemand die hun liefdeswens kan vervullen.

Over dat nog steeds zo opmerkelijke boek en de aanpak van Woodworth en Brosens vertelt Gerlinda Heywegen in deze boek en film lezing. Met fragmenten uit eerder werk van de filmmakers en uiteraard meer informatie over de schrijver. Heywegen interviewde over de jaren Woodworth en Brosens regelmatig. In een vroeg stadium hoorde ze over Luka en raakte onmiddellijk geïntrigeerd door het boek en ook de eerdere verfilming ervan (1976), van de Italiaanse regisseur Valerio Zurlini. Ook deze film zal een plek hebben in de lezing. 

 

Programma

18.00   - 19.30     Inloop en 3-gangen diner

19.30   - 19.40     Voorfilm PRIMUS

19.40  -  21.15     Film LUKA

        PAUZE

21. 25  -  22.00     Lezing 

        NAZIT

  • Dag 1 : donderdag 5 oktober van 18:00

Filmhuis Breda
Keizerstraat 19F
4811 HL, Breda

thumb

(Gerlinda) Heywegen

BEKIJK MIJN PAGINA >

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en beter aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN
Volksuniversiteit Breda verdiept luisterplezier!

Volksuniversiteit Breda verdiept luisterplezier!

SAMENWERKING MET KAMERMUZIEK BREDA

PROGRAMMA ›
LUKA

LUKA

Film, diner en lezing. In samenwerking met het FILMHUIS

Meer info ›
DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK