Langs het tuinpad van mijn vader!

Langs het tuinpad van mijn vader!

Excursie

€ 69,00
Kies startdatum

Excursie

Langs het tuinpad van mijn vader!

Deurne, het dorp van Wim Sonneveld.

Een uitstapje naar Deurne. Wie kent niet het lied van Wim Sonneveld  Langs het tuinpad van mijn vader. Dit lied verwijst naar het pad naast het huis De Wieger. Het lied is geschreven door Friso Wiegersma, zoon van Hendrik Wiegersma, en partner van Wim Sonneveld. Hendrik Wiegersma  was arts,  kunstenaar en mecenas. Kortom een zeer veelzijdig persoon, bevriend met onder andere de beroemde beeldhouwer Ossip Zadkine ( beeldhouwer van het beroemde beeld De verwoeste stad in Rotterdam).  Hendrik Wiegersma plantte ook een stuk bos aan en aan het huis werd het beroemde pad aangelegd.  Het huis De Wieger was in die tijd een belangrijk centrum van kunst en cultuur. Nu is het huis een museum. 

Het programma begint om 11.00 uur met ontvangst koffie in Museum De Wieger, Oude Liesselseweg 29. Lisette le Blanc, Kunsthistoricus zal een lezing geven over De Wieger en de collectie. Daarna heb je de gelegenheid zelf te kijken. Om  13.00 uur lopen we via het tuinpad naar het dorp en passeren we de slagerij uit het lied en komen zo op de gezellige Markt waar we gaan lunchen in de oudste herberg  (17e eeuw).

Na de lunch nemen we een kijkje in de Sint Willibrorduskerk. Hier is het tapijt van Deurne te zien en nog andere bezienswaardigheden. Het programma is circa  15. 30 uur afgelopen.

Deurne is met openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen naar het museum. Parkeren is ook makkelijk, ook bij het museum als je met de auto komt.

De prijs van de excursie is inclusief koffie/thee bij ontvangst, toegang/lezing in het museum, lunch, rondleiding St. Willibrorduskerk.


  • Dag 1 : donderdag 30 mei van 11:00

Deze prijs is inclusief toegang museum en rondleiding, koffie/thee, lunch en rondleiding in de middag. 

Museum De Wieger
Oude Liesselseweg 29
, Deurne

thumb

Drs. L (Lisette) Le Blanc

BEKIJK MIJN PAGINA >

"En langs het tuinpad van mijn vader"

"En langs het tuinpad van mijn vader"

Wie kent het niet.... maar waar komt dit lied vandaan? en wat heeft het te maken met Deurne? Ga je mee op excursie?

meer informatie click hier ›
AI Artificial intelligence, kennismaking via een lezing en of een cursus

AI Artificial intelligence, kennismaking via een lezing en of een cursus

De mens is de baas op aarde: wij kunnen dankzij onze intelligentie andere soorten inzetten in ons belang. Door onze intelligentie te gebruiken is AI uitgevonden. Het is de eerste uitvinding die de potentie heeft om intelligenter te worden dan wij!

Voor meer info click hier ›
Financiële ondersteuning via het Volwassenenfonds sport @ cultuur

Financiële ondersteuning via het Volwassenenfonds sport @ cultuur

Meer info click hier ›
DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK