Gezonde leefstijl training | voor iedereen een goed plan

Gezonde leefstijl training | voor iedereen een goed plan

Cursus

6 lessen van 2 uur

€ 189,00
Kies startdatum

Cursus

Gezonde leefstijl training | voor iedereen een goed plan

Iedereen wil gezond leven maar veel mensen hebben daar moeite mee. Verleidingen, geen energie, stress en een overvolle agenda. Dan is je eigen gezondheid even minder belangrijk. Want “je bent blij dat je de dag weer bent doorgekomen”. Is dit herkenbaar voor jou en wil je hier verandering in krijgen?

 

Voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Gecertificeerd Leefstijlcoach en trainer Ron Bekker neemt jou in 6 bijeenkomsten mee langs deze vijf pijlers van gezondheid. Je leert tijdens de interactieve bijeenkomsten wat gezond leven is en hoe je dit kan inpassen bij jouw manier van leven. Dit kan jouw start zijn van een vernieuwde gezonde leefstijl.

 

Leefstijlcoaching is bewezen effectief en erkend door overheid en alle zorgverzekeraars in Nederland. Voor deze cursus ‘Leefstijl training’ bij de Volksuniversiteit Breda is geen verwijzing van huisarts of POH nodig. Iedereen met elk gewicht en conditie kan hieraan deelnemen.

 

Het programma in 6 bijeenkomsten

Bijeenkomst 1 Thema: Stop met diëten

Elk dieet werkt, maar geen enkel dieet hou je vol. Het probleem bij deze diëten is dat het hierbij vaak om grote gedragsveranderingen gaat. We willen graag met grote sprongen vooruit en snel resultaat behalen. Van nature heeft de mens echter een weerstand tegen grote veranderingen. Onze gewoontes en patronen geven ons het gevoel van controle en zekerheid. Het geeft structuur aan ons leven. Niet gek dus dat onze hersenen in opstand komen tegen deze grote veranderingen. De kunst is om deze grote veranderingen te vertalen naar kleine stapjes in de richting van je doel. Hoe je dat doet? Dat leer je tijdens deze bijeenkomst.

 

Bijeenkomst 2 Thema: Kom in beweging en in actie

Wanneer beweeg je genoeg? Op welke manier kan je het beste bewegen. Is sporten altijd noodzakelijk. Wat doe je tijdens een blessure en is wandelen eigenlijk wel een sport. Over alle soorten inspanning en uitdagingen tijdens het bewegen gaan we het vandaag hebben. Met inzichten en een beweegplan ga je hierna weer zelf aan het werk.

 

Bijeenkomst 3 Thema: Slapen, rust en ontspanning

Ontspanning is nodig om je lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Als je lichaam en geest niet voldoende tijd krijgen om bij te komen, dan kunnen de spanningen en vermoeidheid zich opstapelen, tot het op een gegeven moment te veel wordt. Door tussendoor ook regelmatig te ontspannen, kun je veel meer aan en makkelijker omgaan met stress of lastige situaties. Je krijgt tips over een gezonde nachtrust, ontspanning en hoe je stress kan verminderen. Ook laat deze bijeenkomst je zien hoe groot de invloed op je gewicht en een gezonde leefstijl hierop kan zijn.

 

Bijeenkomst 4 Thema:  Omgaan met verleidingen

Wat voor soort eter ben jij? Dit bepaalt hoe je om kan gaan met verleidingen. Dit werkt dus niet voor iedereen hetzelfde. We analyseren daarom de type eter die jij bent. Met tips van de trainer en je mede type genoten maak je een ‘verleidingsplan’ waarna je gezonder en leuker de: feestjes, borrels en weekenden mee gaat maken.

 

Bijeenkomst 5 Thema:  Gezond leven is plannen

Een planning is een tijdschema waarin staat wat wanneer gaat gebeuren. Je kunt de planning zo uitgebreid maken als je wilt, zoals bijvoorbeeld de locatie en de benodigdheden op te schrijven. Een planning kan je helpen om je gezonde leefstijl acties te (blijven) doen. Een planning is voor iedereen anders. Belangrijk is om te weten wat je met je planning wilt bereiken. Je voelt het al aankomen. Iedereen gaat een eigen planning maken met behulp van elkaar en de trainer. Met dit leefstijlplan ga je de komende weken aan de slag. Super goed bezig!

 

 

Bijeenkomst 6 ”Hoe gaat het nu met jou?”

Hallo daar zijn we weer. Hoe is het de afgelopen weken met jou gegaan? Wat ging er goed en wat kan er beter. Je deelt je ervaringen en kennis met elkaar. Met behulp van de aanmoedigingen en tips van anderen pas jij je leefstijlplan een beetje aan. Hierna kan je met een hoofd vol kennis en een lijf vol ervaringen je gezonde leefstijl verder oppakken. Gefeliciteerd want je hebt echt in jezelf geïnvesteerd en dat ben jezelf ook waard.

 

Leefstijlcoach en trainer; Ron Bekker is de oprichter van Runnerscafe, hoofdredacteur bij De magazinemakers en bestuurslid bij natuur en milieuvereniging Markkant Breda.Hij begeleidt al jaren mensen naar een positieve duurzame leefstijlverandering.

 

Ron is gecertificeerd leefstijlcoach en aangesloten bij de beroepsgroep voor leefstijlcoaches BLCN. Ron was één van de eerste leefstijlcoaches in Breda met deze officiële papieren. Hij heeft de HBO leefstijlcoaching opleiding gevolgd bij AVLEG en geslaagd in 2018.

Dinsdag 04/10/2022 - 19:30 uur.
Dinsdag 11/10/2022 - 19:30 uur.
Dinsdag 18/10/2022 - 19:30 uur.
Dinsdag 25/10/2022 - Herfstvakantie
Dinsdag 01/11/2022 - 19:30 uur.
Dinsdag 08/11/2022 - 19:30 uur.
Zaterdag 26/11/2022 - 10:00 uur.

Huis van de Heuvel
Mgr. Nolensplein 1
4812 JC, Breda

thumb

R. (Ron) Bekker

BEKIJK MIJN PAGINA >

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK