M.R. (Mariska) Horster

M.R. (Mariska) Horster

"Zelfontplooiing en Verwerkelijking is het hogere doel achter de cursussen die ik aanbied. "

Jezelf blijven vernieuwen en kiezen voor wat jij belangrijk vindt, je eigen regie pakken en denken in mogelijkheden. Wie ben ik? Waarvoor leef ik?
Zelfontplooiing en Verwerkelijking is het hogere doel achter de cursussen die ik aanbied. Lesgeven is mijn passie en ik heb dat gedurende 25 jaar gedaan in vakken als gezondheidskunde, communicatie, maatschappijleer en burgerschap. In 2017 ben ik afgestudeerd als docent filosofie aan de HGU in Utrecht . Vanaf dat moment geef ik cursussen ‘Verwondering vanuit de Filosofie’.

Op mijn eigen wijze benader ik iedere keer een nieuw thema vanwaaruit we gezamenlijk naar verdieping zoeken bij Filosofen van toen en nu. De cursist doet kennis op , scherpt de geest en communiceert met mede geïnteresseerden over thema’s zoals Tijd, Zin, Ethiek, Troost, Natuur, Kunst. Klassieke en moderne filosofen worden aangehaald evenals bijbehorende Filosofische literatuur. Jezelf verwonderen en vertrouwde denkwijzen loslaten. Vernieuwde en diepgaandere inzichten verkrijgen met behulp van de Filosofie.
Ik ben 64 jaar moeder van twee zoons (leraar en kunstenaar) met partner(huisarts) woonachtig in Den-Bosch


M.R. (Mariska) Horster
Dit zijn de cursussen die ik bij de Volksuniversiteit geef: