Verbeter je Duits

12 lessen van 1,5 uur

Verbeter je Duits

Je beheerst het Duits op A2 niveau volgens het Europees referentiekader en je hebt ongeveer 3 jaar Duits bij de Volksuniversiteit (of elders) gevolgd. In deze opfriscursus staat spreekvaardigheid centraal, jouw luister-, schrijf- en leesvaardigheid worden verder ontwikkeld.
In de lessen wordt behandeld:
Zinsopbouw: tegenwoordige tijd,  onvoltooid verleden tijd, zwakke en sterke werkwoorden, hulpwerkwoorden.
Woordenschat: familie, telefoneren, restaurant, boodschappen doen, reizen, gezondheid.
Grammatica: naamvallen plus de zelfstandige naamwoorden en de lidwoorden, de vorming van het meervoud van de z.n. en de b.n.
aan het einde van de cursus kan je  over uw familie vertellen, naar de weg vragen, een hotelkamer reserveren, een telefoongesprek voeren, eten bestellen, een informatie bij de VVV vragen, zich naar de prijzen en maten informeren. Je kunt over bezienswaardigheden vertellenen, en wensen uitdrukken.
Houd rekening met ongeveer 2 uur huiswerk per week.

Dit is een vervolgcursus. Deelnemen aan de cursus kan alleen na een intake.

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

STUDIEMIDDAG VAN KIESRECHT TOT FEMINISME 3.0 IN NEDERLAND

Vrouwen verdienen nog steeds minder als mannen. Hoe komt het toch dat het deze ongelijkheid zo halsstarrig is ?

Voor meer info click hier ›
STUDIEMIDDAG VAN KIESRECHT TOT FEMINISME 3.0 IN NEDERLAND
"En langs het landhuis van mijn vader"

Wie kent het niet.... maar waar komt dit lied vandaan? en wat heeft het te maken met Deurne? Ga je mee op excursie?

meer informatie click hier ›