Maak een betere foto met je smartphone!

Maak een betere foto met je smartphone!

Workshop

1 workshop van 6 uur

Maak een betere foto met je smartphone!

Basisworkshop

Op deze basisworkshop maak je kennis met de verschillende onderdelen van smartphone fotografie. Uiteraard zal de nodige theorie (zoals compositie en licht) aan bod komen en de belangrijkste functies op je smartphone worden uitgelegd - maar ook zullen we veel bezig zijn met het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. We gaan dus veel oefeningen doen tijdens deze workshop, zowel binnen als buiten het leslokaal. Afhankelijk van het weer worden de oefeningen aangepast. Bij goed weer maken we een langere fotowandeling in de stad en zullen we een paar leuke fotografeerlocaties aandoen (omgeving locatie Nieuwe Veste). Daarna gaan we in het leslokaal de gemaakte foto’s bekijken en bespreken - een onderdeel in het fotografie-leerproces dat tegelijkertijd leuk en leerzaam is. In het laatste gedeelte van de workshop (last but not least) maak je kennis met fotowerking. In het digitale tijdperk is fotobewerking niet meer weg te denken en de mogelijkheden zijn talrijk. Fotobewerking is niet alleen maar het beeld mooier maken, maar je kunt het beeld ook meer laten lijken op zoals je dat met het blote oog zag. Aan het einde van deze workshop heb je voldoende bagage om mooie/nog mooiere foto’s te maken!   

Voor wie is de workshop geschikt?

Iedereen die beter wil leren fotograferen met de smartphone. Houd er rekening mee dat dit een basiscursus is. Deze workshop is niet voor mensen die al ver gevorderd zijn in smartphone fotografie.  

Wat heb je nodig?

Qua hardware heb je alleen een smartphone nodig voor de cursus, elk type (iPhone, Android, Samsung, One+, Huawei etc.) is prima. Hoe oud je toestel is maakt niet uit, als het maar nog goed werkt. Als je batterij snel leeg is, neem een powerbank/externe batterij mee als je die hebt. Pen en papier om aantekeningen te maken. 

De docent, Chi Hong, is freelance fotograaf en gespecialiseerd in reis-, documentaire- en portretfotografie.

Publicaties in diverse internationale media, zoals Getty Images, National Geographic en Lonely Planet.

www.chihong.nl

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK