Eetbare planten en wilde medicinale kruiden

Eetbare planten en wilde medicinale kruiden

Cursus

5 lessen van 2 uur

Eetbare planten en wilde medicinale kruiden

Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit een weiland maar uit een supermarkt, terwijl de natuur toch gewoon maar eten en kruiden blijft maken, zoals o.a.: bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten, sap, gewoon in de berm bij jou om de hoek. De berm om de hoek biedt veel verschillende smaken, geuren en medicijnen. We gaan even terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten en de medicijnen gewoon op straat groeiden.  

Enkele onderwerpen die tijdens de cursus voorbij komen zijn: verzamelen, drogen en het gebruik van kruiden. Armelui  kruiden en hun toepassing. Bijzondere theeën zoals sla thee en wortel thee. Kruiden cosmetica. Vergeten wilde groenten. Eetbare bloemen en planten. Lekkere natuurrecepten. Rauwe groenten (Raw food), Superfoods en Zee-groenten. Anti ouderdom-  en voedingstips. Het ritme van de organen, de meridianenklok. Verzurend voedsel, de PH schaal. We gaan ook proeven. 

De op de laatste les is een wandeling door de buurt op zoek naar wilde kruiden en planten.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK