Inschrijven en betalen

Inschrijven 

Inschrijven voor een cursus, workshop, excursie lezing of wandeling kan online kan via deze website.

Heb je geen email, neem dan contact op met ons kantoor (Molenstraat 6, 4811 GS Breda, Stichting Nieuwe Veste, centrale bibliotheek). We sturen je dan een inschrijfformulier, dat je per post kunt retourneren. Je vult het inschrijfformulier in (één formulier per persoon) en ondertekend aan beide kanten (éénmalige machtiging voor automatische incasso). Vergeet niet aan te kruisen dat je de privacyregels en de voorwaarden hebt gelezen en ermee akkoord gaat.
Tenslotte kun je ook een formulier bij ons op kantoor invullen en contant betalen. Let op wij hebben geen pin.

Cursusmateriaal, zoals boeken, is niet inbegrepen in het cursusgeld. Het cursusgeld moet worden betaald voordat de cursus start. 
Met je aanmelding verklaar je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en ons privacyreglement.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een cursus klik je op 'inschrijven'. Jouw keuze komt dan automatisch in de winkelwagen. Je kunt meerdere cursussen tegelijk bestellen voor éénzelfde persoon. Je kunt betalen met iDEAL, en Creditcard.

Met de inschrijving verplicht je je tot betaling van het volledige cursusgeld. Kortingen via de BredaPas worden pas toegekend na invulling en ontvangst van het officiële papier van de gemeente. [Download hier].

Wanneer je als groep deel wil nemen aan een cursus (meerdere personen) dan dient iedere persoon zich afzonderlijk in te schrijven. Dit in verband met de privacy.

Nadat wij jouw inschrijving hebben ontvangen, krijg je automatisch een email ter bevestiging van je bestelling met een bewijs van inschrijving. Dat betekent nog niet dat de cursus definitief doorgaat, dat hoor je een week voor de formele aanvangsdatum van de cursus.

Bewaar het bewijs van inschrijving (per email of indien je geen email hebt: per post) zorgvuldig en neem het de eerste bijeenkomst mee (of via je mobiel laten zien aan de docent).

Als op de website staat aangegeven dat een cursus VOL is, kun je je aanmelden voor een reserveplaats via de wachtlijst. Doe dit altijd want, indien wij voldoende mensen op de wachtlijst hebben, wordt een extra cursus aangeboden en krijg je hierover als eerste bericht. Mocht een cursus niet doorgaan, dan ontvang je het volledige cursusgeld terug.


Betalingen

Met je inschrijving verplicht je je tot betaling van het volledige cursusgeld. Je hebt de keuze uit drie mogelijkheden om te betalen:

  • Via internet iDEAL-banking (houd je bankgegevens bij de hand).
  • Betalen met een éénmalige machtiging voor automatische incasso. Volksuniversiteit Breda zal het verschuldigde bedrag vanaf twee weken voor aanvang van de cursus van het door jouw aangegeven rekeningnummer afschrijven. Het saldo dient op dat moment toereikend te zijn. Het incasso ID van de Volksuniversiteit: NL29ZZZ411027660000.
  • Contante betaling is alleen mogelijk als je jouw inschrijving inlevert op ons kantoor aan de Molenstraat 6 en meteen betaalt (kantoortijden: maandag t/m donderdag, 10.00-16.00 uur, tijdens schoolvakanties en erkende feestdagen gesloten). Wij hebben geen pinautomaat.

Betaling in termijnen

Betaling in termijnen is mogelijk bij een cursusprijs van € 150,- of meer. De tweede termijn moet uiterlijk 6 weken na aanvang van de cursus worden voldaan. Op je inschrijfformulier vermeld je dan onder opmerkingen; incasso in 2 termijnen.

BredaPas

Houders van een geldige BredaPas ontvangen éénmalig € 75,- korting op de prijs van de cursus. Om voor deze korting in aanmerking te komen, ontvangen wij graag een email, zodat we je het kortingsformulier kunnen toesturen. De BredaPas wordt uitgegeven door de gemeente Breda en is gekoppeld aan het inkomen. Voor meer informatie zie https://www.breda.nl/bredapas-aanvragen.

Btw-vrijstelling

Volksuniversiteit Breda is vrijgesteld van BTW voor alle taalcursussen en lezingen. Alle overige cursussen zijn belast met 21% BTW.