Vilten

Vilten

Workshop

1 workshop van 6 uur

€ 93,00

Workshop

Vilten

In deze viltworkshop gaan we prachtige structuren en lagen in vilt maken. Daarnaast besteden we aandacht aan kleur en hoe maak je een mooi kleurverloop. Allerlei materialen kan je voor deze workshop gebruiken: vlieswol, lontwol en vezels. Een dag volop experimenteren! Je kan verschillende proeflappen maken of alle technieken in 1 werkstuk samen brengen.

Tijdens deze workshop Vilten met wol + water + zeep leer je over één van de oudste textiele technieken die er zijn. Het vilten of te wel het natvilten is een oud ambacht waarbij wol door zeep, warmte en wrijving door de handen gaat vervilten. De schubben van de wol haken bij dit proces in elkaar. De wol krimpt en er ontstaat een stevige lap vilt.

De workshop is geschikt voor alle niveaus, of je nu beginner bent of al eerder gewerkt hebt met de techniek van natvilten.

 

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK