Verwondering over Natuur vanuit de filosofie

Verwondering over Natuur vanuit de filosofie

Cursus

5 lessen van 2 uur

€ 157,00
Kies startdatum

Cursus

Verwondering over Natuur vanuit de filosofie

Wie is de mens? Wat is het goede? Hoe het goede te doen? Jezelf verwonderen, opnieuw je eigen gedachten vormen, in dialoog met anderen je geest scherpen, door luisteren en bevragen verdieping vinden. Dat is waar we ons o.a. in gaan verdiepen in deze cursus filosofie.

 

Op zoek naar zeggingskracht en inzicht.

 

Natuur gezien vanuit het gedachtengoed van filosofen van toen en nu. Je doet kennis op, scherpt de geest, je communiceert met mede geinteresseerden.

 

Je bent actief door het lezen van literatuur en het uitvoeren van kleine opdrachten. Literatuur: Reader samengesteld door de docent  ‘Filosofie van het landschap’ door Ton Lemaire, ‘Wandelen’ door Frederic Gros.

 

Eerste bijeenkomst: Uitleg cursus en ervaring op doen ‘kennismaken met’  Verwondering over Natuur en Schepping. Evolutionisten zoals Darwin, Bergson en Whitehead.

 

Tweede bijeenkomst: Verwondering over Natuur in je eigen bestaan. Dialoog gesprek voeren hierover. Het filosofenkwartet spelen en zo kennismaken met filosofen uit verschillende stromingen en periodes.

 

Derde bijeenkomst: Filosofie van het landschap door Ton Lemaire lezen en de reader hierover en samen van gedachten wisselen in dialoog.

 

Vierde bijeenkomst: Wandelen door Frederic Gros en een filosofische gids lezen van de reader hierover en samen van gedachtenwisselen in dialoog.

 

Vijfde bijeenkomst: Individuele presentatie over Verwondering en Natuur(vrij in te vullen met filosofische invalshoek)afsluitende dialoog over Natuur in mijn leven.

 

Evaluatie

Donderdag 17/11/2022 - 19:30 uur.
Donderdag 24/11/2022 - 19:30 uur.
Donderdag 01/12/2022 - 19:30 uur.
Donderdag 08/12/2022 - 19:30 uur.
Donderdag 15/12/2022 - 19:30 uur.

Nieuwe Veste
Molenstraat 6
4811 GS, Breda

thumb

M.R. (Mariska) Horster
"Zelfontplooiing en Verwerkelijking is het hogere doel achter de cursussen die ik aanbied. "

BEKIJK MIJN PAGINA >

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK