Verwondering over Natuur vanuit de filosofie

Verwondering over Natuur vanuit de filosofie

Cursus

5 lessen van 2 uur

€ 166,00

Cursus

Verwondering over Natuur vanuit de filosofie

Wie is de mens? Wat is het goede? Hoe het goede te doen? Jezelf verwonderen, opnieuw je eigen gedachten vormen, in dialoog met anderen je geest scherpen, door luisteren en bevragen verdieping vinden. Dat is waar we ons o.a. in gaan verdiepen in deze cursus filosofie.

 

Op zoek naar zeggingskracht en inzicht.

 

Natuur gezien vanuit het gedachtengoed van filosofen van toen en nu. Je doet kennis op, scherpt de geest, je communiceert met mede geinteresseerden.

 

Je bent actief door het lezen van literatuur en het uitvoeren van kleine opdrachten. Literatuur: Reader samengesteld door de docent  ‘Filosofie van het landschap’ door Ton Lemaire, ‘Wandelen’ door Frederic Gros.

 

Eerste bijeenkomst: Uitleg cursus en ervaring op doen ‘kennismaken met’  Verwondering over Natuur en Schepping. Evolutionisten zoals Darwin, Bergson en Whitehead.

 

Tweede bijeenkomst: Verwondering over Natuur in je eigen bestaan. Dialoog gesprek voeren hierover. Het filosofenkwartet spelen en zo kennismaken met filosofen uit verschillende stromingen en periodes.

 

Derde bijeenkomst: Filosofie van het landschap door Ton Lemaire lezen en de reader hierover en samen van gedachten wisselen in dialoog.

 

Vierde bijeenkomst: Wandelen door Frederic Gros en een filosofische gids lezen van de reader hierover en samen van gedachtenwisselen in dialoog.

 

Vijfde bijeenkomst: Individuele presentatie over Verwondering en Natuur(vrij in te vullen met filosofische invalshoek)afsluitende dialoog over Natuur in mijn leven.

 

Evaluatie

Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

STUDIEMIDDAG VAN KIESRECHT TOT FEMINISME 3.0 IN NEDERLAND

Vrouwen verdienen nog steeds minder als mannen. Hoe komt het toch dat het deze ongelijkheid zo halsstarrig is ?

Voor meer info click hier ›
STUDIEMIDDAG VAN KIESRECHT TOT FEMINISME 3.0 IN NEDERLAND
"En langs het landhuis van mijn vader"

"En langs het landhuis van mijn vader"

Wie kent het niet.... maar waar komt dit lied vandaan? en wat heeft het te maken met Deurne? Ga je mee op excursie?

meer informatie click hier ›
DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK