'Opmerkelijke vrouwen' van Josephine Rombouts

1 lezing van 3 uur

'Opmerkelijke vrouwen' van Josephine Rombouts

Een duik in de levens van 12 vrouwen die elk hun stempel op de geschiedenis drukten.

Een talent hebben maar het niet mogen ontwikkelen omdat je een vrouw bent. Het was vele eeuwen de realiteit, maar er waren altijd individuen die het toch lukte hun gaven te ontwikkelen. Opmerkelijke vrouwen die tegen de stroom in hun droom volgden of noodgedwongen hun werkterrein verlegden. Beatrix Potter mocht geen wetenschapper worden, maar bleek een fenomeen als kinderboekenschrijver en illustrator. Hedy Lamarr, de mooiste vrouw van Hollywood, legde de grondslag voor gps en wifi, maar het duurde zeventig jaar voordat ze erkend werd als de uitvinder. Jane Austen liet al haar heldinnen trouwen en goede huisvrouwen worden, maar verstopte haar maatschappijkritiek tussen de regels.

In Opmerkelijke vrouwen verdiept Josephine Rombouts zich in de levens van vorstinnen en kokkinnen, wetenschappers en ondernemers die schier onmogelijke hordes moesten nemen om tot hun bijzondere prestaties te komen.

Over Beatrix Potter, Jane Austen, Hedy Lamarr, Maria van Hongarije, Artemisia Gentileschi, Occa Johanna Ripperda, Wils Huisman, Mary Queen of Scots, Elsbeth Binzenstock, Zheng Yi Sao, Anne Lister en Emma Jung

Programma:

19.30 uur       inloop/signeren
20.00 uur       start lezing

• Dag 1 : dinsdag 16 april van 19:30

Nieuwe Veste
Molenstraat 6
4811 GS, Breda

(Josephine) Rombouts

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

STUDIEMIDDAG VAN KIESRECHT TOT FEMINISME 3.0 IN NEDERLAND

Vrouwen verdienen nog steeds minder als mannen. Hoe komt het toch dat het deze ongelijkheid zo halsstarrig is ?

Voor meer info click hier ›
STUDIEMIDDAG VAN KIESRECHT TOT FEMINISME 3.0 IN NEDERLAND
"En langs het landhuis van mijn vader"

Wie kent het niet.... maar waar komt dit lied vandaan? en wat heeft het te maken met Deurne? Ga je mee op excursie?

meer informatie click hier ›