Algemene kunstgeschiedenis: deel 2

Algemene kunstgeschiedenis: deel 2

Cursus

6 lessen van 2 uur

€ 199,00
Kies startdatum

Cursus

Algemene kunstgeschiedenis: deel 2

Ontdek de verrassende anekdotes achter de kunst

Tijdens deze bijeenkomsten krijg je een grondige introductie van alle grote kunststromingen met vooraanstaande vertegenwoordigers van de kunst tussen Verlichting en 1919. De docent laat je op een informatief toegankelijke en interactieve wijze kennis maken met de belangrijke en invloedrijke stijlperioden en hun wezenlijke kenmerken. 

De kunstwerken worden ook vanuit de kunstbeschouwing behandeld door middel van representatief beeldmateriaal. Hiermee wordt zowel inzicht gegeven met betrekking tot inhoudelijkheid, gehanteerde technieken, compositie en kleurentheorie. 

Deze cursus is opgezet als een introductie in de veelzeggende wereld van de kunst. Ook al verwijzen alle kunstwerken naar hun eigen tijd, vele (bekende) werken zijn tot tijdloze iconen uitgegroeid, omdat ze de kijker van nu nog steeds in zijn ziel weten te raken. Het is een ontdekkingsreis naar de wereld achter het beeld. Deze cursus is een goede inleiding voor andere cursussen en lezingen. In zes colleges passeren de belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken de revue. Met deze bagage kun je kunstwerken en de stijlperiodes herkennen en worden jouw museumbezoeken en stedentrips nog boeiender.


Blok 2:

In deze tweede serie van zes lezingen, Kunst tussen verlichting en 1919, komen de volgende stromingen aan bod:

  1:   Romantiek en Realisme

  2:   Impressionisme en Postimpressionnisme

  3:   Symbolisme, Secession en Les Vingt

  4:   Kubisme en Expressionisme

  5:   Futurisme, Pittura metafysica, Dada en Surrealisme

  6:   Suprematisme en de De Stijl

Dinsdag 28/11/2023 - 19:00 uur.
Dinsdag 05/12/2023 - 19:00 uur.
Dinsdag 12/12/2023 - 19:00 uur.
Dinsdag 19/12/2023 - 19:00 uur.
Dinsdag 26/12/2023 - Kerstvakantie
Dinsdag 02/01/2024 - Kerstvakantie
Dinsdag 09/01/2024 - 19:00 uur.
Dinsdag 16/01/2024 - 19:00 uur.

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van Avans Hogeschool. De entree is aan de Molengracht (stel je navigatiesysteem in op deze straat). Vanaf de Claudius Prrinsenlaan is het de tweede parkeerplaats aan de rechterkant, exact tegenover de ingang van de parkeergarage van het Amphia ziekenhuis.

Houd bij de splitsing naar het parkeerterrein rechts aan en meld je via de bel bij de slagboom. Het noemen van 'Volksuniversiteit' is voldoende om de slagboom te laten openen.

 

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR, Breda

thumb

Dr. R. (Renske ) Langebeek
"Mijn passie ligt bij kunst ""

BEKIJK MIJN PAGINA >

MEER DAN DE SOM DER DELEN

De volksuniversiteit werkt samen met FILMHUIS BREDA, NIEUWE VESTE EN DE POSTSCHOOL. Samen zijn we meer dan de som der delen. Voor jou betekent dat meer en gevarieerder aanbod.

Samenwerkinsgpartners ›
MEER DAN DE SOM DER DELEN

ORIGINEEL CADEAU MET DE FEESTDAGEN !!

Voor meer info click hier ›
ORIGINEEL CADEAU  MET DE FEESTDAGEN !!
Japanse taalles voor KONING AAP

Japanse taalles voor KONING AAP

Volksuniversiteit Breda heeft toekomstige Japan reizigers een voorproefje gegeven van de taal en de gebruiken. Zo krijgen zij een impressie wanneer ze met KONING AAP naar Japan reizen

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK